HOME

Wieke

Samen aan de slag op zoek naar een oplossing

Na mijn master Psychologie en Geestelijke Gezondheid aan Tilburg University ben ik aan de slag gegaan als psycholoog bij een grote praktijk gericht op kinderen en jeugd. Hier werk ik nog steeds enkele dagen in de week en ik heb hier tevens mijn diploma tot speltherapeut behaald. Naast mijn reguliere behandelingen en gedragsonderzoek geef ik dan ook speltherapie en sinds kort ook therapie met paarden. Binnen de kinder- & jeugdsector krijg ik te maken met verschillende vormen van gedrags- en ontwikkelingsproblematiek bij kinderen tot jongvolwassenen.
Ik werk als psycholoog altijd systeemgericht, omdat ik van mening ben dat je samen aan de slag moet gaan om zo
te werken aan de oplossing die je als gezin voor ogen ziet. Ik ga dan ook niet alleen aan de slag met het kind, maar ook met de ouders. Tijdens equine assisted coaching sessies richt ik me op (jong)volwassenen.

Leren van het contact tussen mens en dier

Zowel persoonlijk als professioneel ben ik te omschrijven als enthousiast, gedreven, empathisch en energiek.

Hard werken met het oog op persoonlijke ontwikkeling en die van mijn omgeving, dat is belangrijk voor mij. Ik was daarom op zoek naar een nieuwe dimensie die ik toe kon voegen aan mijn werk. Vanuit een grote liefde voor de natuur en de dierenwereld kwam coachen met paarden dan ook als vanzelf op mijn pad. Aan de Keulseweg heb
ik de door de NOBCO geaccrediteerde studie equine assisted coach level I gevolgd en succesvol afgerond.
Met A.A.I. centrum de Klimop ben ik een samenwerking aangegaan en door middel van dit werk kan ik nu de vertaalslag maken van het drukke hectische leven terug naar de natuur. Terug naar de basis: het contact tot stand brengen tussen mens en dier en van daaruit leren en ontwikkelen. Mooier bestaat niet!

De paarden

Bij Paardenontmoeting heb ik het geluk samen te mogen werken met vier van de fijngevoeligste viervoeters die ik ooit ontmoet heb. Vanuit hun thuis bij A.A.I. centrum De Klimop zijn ze gewend om op therapeutische basis met mensen te werken. Even voorstellen:

Rix

Mijn naam is Rix en ik ben geboren op 4 april 1997. Eigenlijk zou ik een springpaard worden, maar omdat ik te

klein bleef, heeft mijn fokker mij verkocht. Ik ben sociaal en evenwichtig en ik ben dan ook de leidende merrie

van de kudde. De dag dat Cindy bij onze kudde kwam, heb ik me direct over haar ontfermd en werden we gelijk

goede maatjes.

Madelief

Ik ben Madelief en ik ben geboren op 8 mei 1999. Op papier heet ik oorspronkelijk Daisy. Over mijn geschiedenis is helaas niet zo heel veel bekend. Wel weet ik dat ik een Welsh Mountain pony ben met een lief karakter. Ik ben daarnaast ontzettend gevoelig en daarom heel goed in duidelijke feedback geven op jouw gedrag.

Cindy

Ik ben Cindy en ik ben geboren op 3 maart 2003. Toen ik voor het eerst in de kudde kwam, werd ik direct opgenomen door Rix, met kleine Madelief kon ik het na drie weken ook goed vinden. Ik ben erg zachtaardig, een beetje  onderdanig zelfs en ik ben heel nieuwsgierig. Met mijn gevoeligheid weet ik veel mensen te raken.

Giovanni

Mijn naam is Giovanni en ik ben de jongste van de kudde. Afgelopen zomer ben ik bij de kudde gekomen en hier waren de dames het volledig mee eens. Ik ben nog jong en speels maar ik ben ook heel geduldig. Het coachen is voor mij nog nieuw, maar ik kijk leergierig toe en doe graag mee.

 

Paardenontmoeting is geregistreerd bij het KREAC – kwaliteitsregister voor de equine assisted coach

Privacyverklaring

WIE

REVIEWS

BLOG

COACHING

CONTACT