fbpx Skip to content

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I will meet you there.”

- Rumi

Equine Assisted Coaching

…oftewel coachen met paarden, is een ervaringsgerichte en oplossingsgerichte methode. Dit houdt in dat je door ervaren en experimenteren dichterbij jouw oplossing komt. ‘Waar sta ik nu, waar wil ik naartoe en wat heb ik daarvoor nodig’ zijn vragen die centraal staan. Het antwoord op deze vragen ligt in jezelf en zul je ontdekken door samen met de kudde en met mij als jouw coach aan de slag te gaan.

Eerlijke coaching

Waarom zijn nou juist paarden zo geschikt om mee te coachen? Paarden leven in het ‘hier en nu’, hebben geen ego en zijn niet bezig met gisteren of morgen. Daarom kan je van hen altijd een oprechte reactie verwachten die te maken heeft met wat er op dat moment in de sessie gebeurt. Paarden pikken kleine signalen in lichaamstaal of ademhaling feilloos op en geven direct feedback op een voor hen eerlijke manier. De vertaling van dit gedrag biedt mooie metaforen voor vraagstukken uit het dagelijks leven van degene die gecoacht wordt.

De eerste ontmoeting

In het intakegesprek bespreken we wat jou bij Paardenontmoeting brengt en komen je verwachtingen aan bod.
Ook bespreken we of er sprake is van een coachvraag. De één heeft een concrete vraag waarmee ze aan de slag wil, de ander vindt het prettiger om dit geheel open te laten en te zien wat zich tijdens de sessies zelf zal ontvouwen. Ten slotte spreken we af of je een eendaags retreat wilt doen waarbij je je in één dag volledig onderdompelt in jouw persoonlijke ontwikkeling of dat een coachtraject verdeeld over enkele weken beter bij je past.

 

paardenontmoeting4

De sessies

De sessies vinden plaats in het weiland of in de bak. Voor elke sessie mag je zelf bepalen met welk paard je die dag graag wilt werken; dit kan natuurlijk per sessie verschillen en wellicht afhangen van hoe je je die dag voelt. Wanneer we op de weide werken, zijn we omringd door de gehele kudde. Omdat de activiteiten altijd op de grond plaatsvinden en nooit op het paard, hoef je geen ervaring met paarden te hebben.

De activiteit mag je uitvoeren op jouw manier: er is geen goed of fout. Je mag alle tijd nemen voor de uitvoering en het doen zoals het voor jou goed voelt. Als je klaar bent met de activiteit geef je dit aan, waarna we deze samen nabespreken. Van mij krijg je voornamelijk observaties terug en enkele vragen over het verloop van de activiteit. Het contact tussen jou en het paard en jullie ervaring staan centraal. Tijdens de nabespreking maken we een vertaling naar het dagelijks leven en mag je de activiteit eventueel herhalen. Het kan prettig zijn om een activiteit nogmaals uit te voeren, om te zien wat er dan verandert.

Tijdens een volgende sessie komen we altijd even kort terug op wat er de keer ervoor aan bod is gekomen en hoe dat de afgelopen tijd zijn doorwerking heeft gehad. Daarna kijken we wat wenselijk is voor de afspraak van die dag; herhaling of een compleet nieuwe activiteit omdat er nieuwe stukken aan bod zijn gekomen op jouw pad. Omdat coaching heel persoonlijk is en iedereen van elkaar verschilt, kan dit iedere keer anders zijn.
Het doel is ervaringsgericht leren, je op die wijze te ontwikkelen en zo dichter te komen tot daar waar je wilt zijn.

Kleding

‘Terug naar de natuur’ betekent rust en puurheid voor de sessies. Het betekent ook dat alle activiteiten buiten plaatsvinden. Houd daarom in de koudere seizoenen rekening met warme, waterdichte kleding en draag altijd stevige schoenen of laarzen die vies en nat mogen worden.

image0 (1)

Ontmoeten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een afspraak maken? Of heb je een vraag? Maak dan gebruik van het contactformulier. 
Wanneer ik het contactformulier ontvang, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

De dagen waarop sessies kunnen plaatsvinden zijn maandag, dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 17:00.
Telefonisch contact met Paardenontmoeting is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

+31 (0)6 30 35 24 41
wieke@paardenontmoeting.nl
Weerdstraat 31
4836 BJ Breda

KVK nummer: 65060865

CAT therapeut nummer L3: CM2408-11-07-19 

AGB code praktijk: 90067103 
AGB code zorgverlener: 90108052

Gratis Ebook

Schrijf je nu in voor het Ebook over 3 wijze levenslessen van paarden. Bij inschrijving ontvang je het Ebook per e-mail.

Deze website plaatst cookies om jou de best mogelijke ervaring te geven.