Skip to content

“Geen woorden, maar paarden.”

- Educatief centrum Keulseweg

Wie is Wieke

Na mijn masteropleiding klinische psychologie aan de universiteit van Tilburg ben ik jarenlang
als psycholoog werkzaam geweest in de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Ondanks dat ik me in deze branche geheel kon richten op het welzijn en de ontwikkeling van mensen, merkte ik dat het voor mij incompleet bleef voelen. Ik miste het diercontact en het vrije gevoel van de natuur.

Daarom besloot ik dan ook een nieuw pad in te slaan in mijn carrière. Ik was ervan overtuigd dat dit het enige juiste was om te doen: dit was mijn pad en missie. Ik ben aanvullend op mijn masteropleiding coachopleidingen met behulp van paarden gaan volgen (equine assisted coach – level 1 en 2 aan de Keulseweg). Tevens ben ik inmiddels zelf docent aan de Keulseweg en heb ik me door mijn achtergrond als psycholoog kunnen registreren als level 3 equine assisted coach.

Mijn kracht ligt bij Paardenontmoeting in het werken met de klant én het paard samen. Verbinding is een kernwaarde voor mij, die mede naar voren komt in mijn werkwijze. Samen gaan we op zoek naar waar de oplossing voor jou ligt.

Als ik jou coach...

…dan werk ik als equine assisted coach en psycholoog om jou te helpen met het doorbreken van gedragspatronen via een oplossingsgerichte en ervaringsgerichte methode. Door middel van ervarend leren met paarden stel ik mijn klanten zelf in staat hun coachvraag op te lossen en zet ik ze dus écht terug in hun eigen kracht. Ik geloof dat deze coachtrajecten een sleutel zijn naar een gelukkig en succesvol leven in balans voor iedereen.

Binnen dit pad volg ik echt mijn passie en wanneer je werkt vanuit je hart, komen de mooiste ontwikkelingen tot stand. Dat heb ik de afgelopen jaren zelf mogen ervaren binnen mijn eigen ontwikkeling én bij die van anderen. Door middel van dit werk kan ik nu samen met jou de vertaalslag maken van het drukke hectische leven terug naar de natuur. Terug naar de basis: het contact tot stand brengen tussen mens en dier en van daaruit leren en ontwikkelen. Mooier bestaat niet, toch? Heel graag ontmoet ik jou een keer bij Paardenontmoeting!

De Paarden

 Bij Paardenontmoeting heb ik het geluk samen te mogen werken met vier van de fijngevoeligste viervoeters die ik ooit gekend heb. Vanuit hun thuis bij A.A.I. centrum De Klimop zijn ze gewend om op therapeutische basis met mensen te werken. Even voorstellen:

paardenontmoeting15

Rix

 Mijn naam is Rix en ik ben geboren op 4 april 1997. Eigenlijk zou ik een springpaard worden, maar omdat ik te klein bleef, heeft mijn fokker mij verkocht. Ik ben sociaal en evenwichtig en ik ben dan ook de leidende merrie van de kudde. Een wijze dame, die het heerlijk vindt om met mensen te werken en jou verder te helpen op je pad.

paardenontmoeting24

Madelief

1999 – 2019
Madelief was een heerlijke, lieve pony met een geweldig eigenzinnig karakter. Met haar gevoeligheid heeft ze vele levens mogen aanraken. Ze was, precies door wie ze was, ontzettend goed in het geven van duidelijke feedback en heeft daarmee veel mensen verder op hun levenspad geholpen. Helaas hebben we Madelief op 7 juni 2019 in moeten laten slapen en we missen haar nog iedere dag.
Dag lieve Madelief, tot ooit.

paardenontmoeting11

Cindy

 Ik ben Cindy en ik ben geboren op 3 maart 2003. Ik ben erg zachtaardig, een beetje onderdanig zelfs. Ik heb al veel meegemaakt en met mijn gevoeligheid en zachte blik weet ik veel mensen te raken. Coachen is voor mij een tweede natuur. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar jou en ga graag een keer met je aan de slag.

paardenontmoeting13-1

Giovanni

Mijn naam is Giovanni en ik ben de grote, knappe man van de kudde. Ik ben speels en heb veel charme, maar ik ben ook heel geduldig. Op een zachte maar duidelijke manier weet ik de ander veel duidelijk te maken. Het coachen vind ik dan ook ontzettend leuk en ik sta meestal al klaar bij het hek om mee te mogen doen. Kom jij mij een keer ontmoeten?

james4

James

Klein maar fijn, dat ben ik! James is mijn naam en die doe ik eer aan; ik ben een echt heertje in een kleine Shetlander verpakking. Giovanni noemt zichzelf de knappe man van de kudde, maar eigenlijk ben ik dat, hoor. Omdat ik nog jong ben, doe ik nog niet zo vaak mee. Toch vind ik het coachen leuk en bijzonder en wil ik jou graag een keer ontmoeten. Jij mij ook?

Ontmoeten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een afspraak maken? Of heb je een vraag? Maak dan gebruik van het contactformulier. Wanneer ik het contactformulier ontvang, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

De dagen waarop sessies kunnen plaatsvinden zijn dinsdag, woensdag en donderdag.
Telefonisch contact met Paardenontmoeting is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.
Belangrijk: In verband met zwangerschapsverlof zijn er geen sessies mogelijk vanaf januari 2021 t/m april 2021!

+31 (0)6 30 35 24 41
wieke@paardenontmoeting.nl
Hanekinderstraat 9
4871 NG Etten-Leur

*Coachlocatie is toegankelijk voor een kleine rolstoel.

KVK nummer: 65060865
CAT therapeut nummer L3: CM2408-11-07-19 

Prestatiecodes:
24500 Behandeling Psychotherapie
24504 Behandeling overige Psychosociale Therapie
24505 Behandeling (kinder)Coaching
AGB code praktijk: 90067103 
AGB code zorgverlener: 90108052

Hi, wat fijn dat je bij Paardenontmoeting beland bent!

Graag inspireer ik je op het gebied van zelfontwikkeling, spiritualiteit en mindset met mijn ontmoetingsmomentje per e-mail.

Deze website plaatst cookies om jou de best mogelijke ervaring te geven.